Jumalanpalvelukset nettiin

Kirkon kriisityöryhmän 17.3. antaman ohjeen mukaisesti kaikki seurakuntamme jumalanpalvelukset toimitetaan suljetuin ovin, ilman kirkkokansaa, toiseen pääsiäispäivään 13.4. asti. Jyväskylän pääkirkon jumalanpalvelukset jatkuvat lähtökohtaisesti aiemmin ilmoitetun jumalanpalvelusaikataulun mukaan, kun taas maakunnan tsasounien ja muiden palvelustilojen jumalanpalvelukset perutaan.

Jyväskylässä toimitettavat jumalanpalvelukset striimataan eli lähetetään suoratoistona seurakunnan avoimella Facebook-sivulla. Tallenteet striimatuista palveluksista ovat katseltavissa ja kuunneltavissa myös lähetysajankohdan jälkeen. Kaikki internet-selaimet eivät ilmeisesti suostu näyttämään Facebook-sivuja kirjautumatta, mutta ainakin Mozzilla Firefoxin ja Google Chromen kautta katselu on tiettävästi onnistunut.

Aloitamme striimauskokeilun kevyellä kalustolla ja vielä kevyemmällä kokemuksella, joten toivomme seurakuntalaisilta kärsivällisyyttä ja ymmärrystä mahdollisten heikkolaatuisuuksien ja kömmähdysten suhteen. Tavoitteenamme on saada toimittajien ääni kuuluviin siten, että rukousten sanoista saa yhteyden välityksellä selvää. Siinä sivussa välitämme kuvaa kirkkosalin tapahtumista. Äänen hyvän kuuluvuuden takaamiseksi suosittelemme ulkoisten kaiuttimien tai kuulokkeiden käyttöä.

Esirukouspyyntöjä palveluksiin voi jättää esimerkiksi viraston sähköpostiin. Pappi lukee pyynnöt ennen liturgiaa toimitettavassa proskomidissa sekä sairastavien, matkustavien ja äsken nukkuneiden osalta ääneen palvelusten ektenioissa.

Muiden seurakuntien nettijumalanpalvelustarjontaan voit tutustua kirkon sivuilla.

Tervetuloa yhteiseen rukoukseen kotialttarin äärellä!