Perheiden, lasten ja nuorten kerhotoimintaa syksyllä

Seurakunnan lapsiperheille ja nuorille suunnatut kerhot ovat aloittaneet jälleen toimintansa. Kokoontumisille varataan riittävän suuret tilat, joissa turvaväleistä ja hygieniasta kiinni pitäminen on mahdollista, joten mukaan tuleminen on turvallista kaikille epidemia-ajasta huolimatta.

Nuorten illat jatkuvat parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 18 kirkossa alkavan ehtoopalveluksen jälkeen nuorisotilassa rennon tekemisen ja yhdessäolon merkeissä. Erityisesti leirinohjaajana toimimisesta kiinnostuneille nuorten illat ovat tärkeä osa tehtävään valmistautumista. Seuraa tiedottelua Instagramissa (jkl_ort_nuoret) ja Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmässä Facebookissa.

Perhekerho on Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kohtaamispaikka lapsiperheille. Kerhoon ovat tervetulleita lasten ja vanhempien lisäksi myös isovanhemmat ja kummit ja kerhoon voi tulla mukaan vaikkei olisikaan ortodoksisen kirkon jäsen. Kerho kokoontuu joka keskiviikko klo 10 – 11.30. Yleensä kokoontumispaikkana on seurakunnan nuorisotila seurakuntakeskuksen alakerrassa (Rajakatu 39). Ohjelmasta ilmoitetaan tarkemmin seurakunnan kotisivulla ja Facebookissa. Ohjelmaan voi tulla silloin tällöin muutoksia, joten kannattaa seurata tiedotusta.

Puuhakerho on suunnattu noin eskari- ja alakouluikäisille lapsille. Kerhossa askarrellaan, pelataan, leikitään ja puuhataan vaikka mitä mukavaa. Välillä kerhossa käytetään myös englannin kieltä, joten puuhailun lomassa voi oppia vähän kieliäkin. Kerhoa ohjaa Andra Aldea-Löppönen. Kokoontumiset nuorisotilassa tiistaisin klo 18 – 19.

Poikien ponomarikerho jatkaa kokoontumistaan kesätauon jälkeen, ja mukaan ovat tervetulleita kaikki kouluikäiset tai sitä vanhemmat pojat. Kerhossa opettelemme alttariapulaisen tehtäviä jumalanpalveluksessa, pelailemme ja otamme rennosti. Myös pieni välipala on aina tarjolla. Syyskaudella kerho kokoontuu kirkkoherranvirastolla (Rajakatu 39) keskiviikkoisin 2.9., 7.10. ja 4.11. klo 17–18.30. Syyskauden päätöskokoontuminen on Nikolaos-juhlan yhteydessä su 6.12. klo 10 – 13. Kerhoa ohjaa isä Kaarlo (040 501 0324 / kaarlo.saarento(at)ort.fi).

Kirkkokerho kokoontuu kerran kuussa sunnuntailiturgian aikana alkaen klo 10 seurakunnan vanhassa salissa (Rajakatu 39, sisäänkäynti kirkon pääovesta). Kokoontumiset ovat pääsääntöisesti kuun viimeisenä sunnuntaina, mutta poikkeukset ovat mahdollisia, ja niistä ilmoitetaan tarkemmin seurakunnan kotisivulla ja Facebookissa. Kerhossa on kirkkoon ja kirkkovuoteen liittyvää puuhastelua ohjaajan johdolla. Kerhoon ovat tervetulleita alle kouluikäiset lapset sekä alakoululaiset. Ohjaaja tuo lapset kirkkoon liturgian loppupuolella ennen ehtoollista. Kerhon ohjaajana toimii Andra Aldea-Löppönen. (Huom. Korona-rajoitusten ollessa voimassa kirkkokerhoon tulevia pyydetään ilmoittautumaan muiden seurakuntalaisten tavoin kyseisen aamun liturgiaan, jotta heidät voidaan laskea mukaan palvelukseen osallistuvien kokonaismäärään.)

Perheiden ikonipiiri kokoontuu ikoniluokassa liturgian jälkeen sunnuntaisin 13.9., 11.10. ja 15.11. klo 12-15. Sunnuntaina 6.12. piiriläiset osallistuvat Nikolaos-juhlaan ja maalaavat sen jälkeen. Opettajana jatkaa tuttuun tapaan ikonimaalari Raija Kanninen. Ilmoittautumiset ja tiedustelut syyskuun alkuun mennessä seurakunnan kansliaan, jyvaskyla(at)ort.fi tai 040 756 9589. Lisätietoja saa Raijalta (raija.kanninen(at)valamo.fi).

Tervetuloa mukaan kaikki lapset, nuoret ja perheet!