Seurakunnan toiminta korona-aikana (päivitetty 12.5.)

Seurakunnan kaikessa toiminnassa seurataan koronatoimien osalta Aluehallintoviraston määräyksiä, terveysviranomaisten suosituksia sekä Kuopion ja Karjalan hiippakunnan koronaryhmän antamia ohjeita. Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja niitä päivitetään tarpeen mukaan.

Jyväskylän kirkossa toimitettaviin jumalanpalveluksiin voi 12.5. alkaen osallistua korkeintaan 35 seurakuntalaista ennakkoilmoittautumisen kautta. Ilmoittautumiset tulee tehdä puhelimitse tai sähköpostitse kirkkoherranvirastoon (040 756 9589 / jyvaskyla(at)ort.fi) palvelusta edeltävällä viikolla. Kesäaikana virasto palvelee ma, ke ja to klo 9 – 12. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamiesi osallistujien nimet ja puhelinnumerosi. Nimi- ja yhteystietojen kerääminen osallistujilta perustuu viranomaisten ohjeisiin. Mukaan palvelukseen voit ilmoittaa vain itsesi ja lähimmät perheenjäsenesi. Koska kuhunkin palvelukseen mahtuu toimittavan henkilöstön lisäksi vain pieni määrä seurakuntalaisia, pyydämme seurakuntalaisia noudattamaan ilmoittautumisissa vuorotteluperiaatetta siten, että samoihin palveluksiin ei ilmoittauduta peräkkäisinä viikkoina. Vahvistamme kaikki ilmoittautumiset puhelimessa tai vastausviestillä. Mikäli tulosi palvelukseen peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan siitä mahdollisimman pian, että voimme tarjota paikkaasi jollekulle toiselle.

Maakunnan jumalanpalveluspaikoissa toimitettaviin palveluksiin emme seurakuntalaisten vähäisen määrän vuoksi vaadi ennakkoilmoittautumisia, mutta niihin voivat osallistua toistaiseksi ainoastaan kyseisen paikkakunnan tai naapurikunnan asukkaat. Rajauksella pyrimme varmistamaan kaikille seurakuntalaisille mahdollisuuden osallistua oman lähimmän pyhäkkönsä jumalanpalveluksiin ilman, että viranomaisten asettamia kokoontumisrajoituksia ja turvavälisuosituksia ylitetään.

Kirkolliset toimitukset sekä kerho-, piiri- ja tiistaiseuratoiminta jatkuvat annettujen viidenkymmenen (50) hengen kokoontumisrajoitusten puitteissa käytettävissä olevien kokoontumistilojen koon mukaan turvaetäisyydet huomioiden. Sekä jumalanpalveluksissa että seurakunnan muussa toiminnassa noudatamme edelleen toistaiseksi voimassa olevia ohjeita turvaväleistä ja hygieniasta. Flunssaoireita potevien seurakuntalaisten on kaikissa tilanteissa jäätävä kotiin lepäämään. Jumalanpalveluksissa ja tapahtumissa suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Pyydämme seurakuntalaisia varaamaan riittävän määrän hengityssuojia mukaansa seurakunnan toimintaan osallistuessaan.

Toivomme seurakuntalaisilta ymmärrystä päätettyjä varotoimenpiteitä kohtaan. Yhteisiä ohjeita ja kärsivällisyyttä noudattaen pidämme huolen siitä, että seurakunnan toimintaan osallistuminen on mahdollisimman turvallista meille kaikille. Tervetuloa!