Seurakunnantarkastus 14. – 16.5.

Kuopion ja Karjalan hiippakunnan piispa, metropoliitta Arseni, suoritti seurakunnassamme lakisääteisen seurakunnantarkastuksen 14.–16.5.2021 yhdessä hallinnollisen sihteerin, Kaj Appelbergin, kanssa. Tarkastuksen ohjelmaan kuului esipaimenen johdolla toimitettuja jumalanpalveluksia sekä työntekijöiden, papiston, alueen uskonnonopettajien, luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten tapaamisia epidemia-tilanteen sallimissa rajoissa.

Jo ennen esipaimenen vierailua seurakunnan asiakirjahallinnon tarkastuksen suoritti 10.5.2021 tiedonhallinnan asiantuntija, rekisterinhoitaja Sari Hirvonen. Kiinteistötoimen ja hallinnon tarkastuksen teki samana päivänä kiinteistöpäällikkö Matti Rouvinen, ja seurakunnan ikonit tarkasti kirkon konservaattori Antti Narmala. Talouden tarkastuksen teki 11.5. talouspäällikkö Henna Mynttinen.

Sunnuntain liturgian jälkeen pidetyssä seurakunnankokouksessa pitämässään puheenvuorossa esipaimen totesi muun muassa: ”Kaiken kaikkiaan nämä kaksi päivää ovat osoittaneet, kuinka hyvällä mallilla teidän seurakuntanne on. Kiitos kirkkoherran ja työntekijöiden, tätä on hoidettu erittäin hyvin – pyhäköt ovat esimerkillisessä kunnossa, talous on kunnossa ja, mikä tärkeintä, seurakunnan elämä on hyvin ylläpidettyä.” Yksityiskohtaiset pöytäkirjat ja raportit tarkastuksen tuloksista on toimitettu seurakunnanvaltuustolle ja -neuvostolle.

Seurakunnantarkastusta koskeva uutinen kuvineen löytyy myös hiippakunnan sivuilta.