Seurakunnan toiminta korona-aikana (päivitetty 26.9.)

Jyväskylän ortodoksisessa seurakunnassa käytössä olleet kokoontumisrajoitukset ja niihin liittyneet ennakkoilmoittautumiskäytännöt poistuvat 27.9. alkaen parantuneen epidemia- ja rokotustilanteen sekä viranomaisten keventyneen rajoituslinjan johdosta. Jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset sekä kerho-, piiri- ja tiistaiseuratoiminta jatkuvat siis tästedes tavalliseen tapaan, kuten ennen korona-epidemiaan liittyneiden rajoitustoimien alkua.

Kokoontumisrajoitusten poistumisesta huolimatta noudatamme sekä jumalanpalveluksissa että seurakunnan muussa toiminnassa edelleen toistaiseksi voimassa olevia ohjeita turvaväleistä ja hygieniasta. Flunssaoireita potevien seurakuntalaisten on kaikissa tilanteissa jäätävä kotiin lepäämään. Jumalanpalveluksissa ja tapahtumissa suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Toimintaan osallistuvien tulee huolehtia riittävän etäisyyden pitämisestä muihin paikalla oleviin. Kirjalliset ohjeet varotoimenpiteiden noudattamisesta ovat nähtävillä seurakunnan tiloissa, ja henkilökunta opastaa osallistujia käytäntöihin liittyen.

Seurakunnan kaikessa toiminnassa seurataan koronatoimien osalta Aluehallintoviraston ja kuntien määräyksiä, terveysviranomaisten suosituksia sekä Kuopion ja Karjalan hiippakunnan koronaryhmän antamia ohjeita. Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja niitä päivitetään tarpeen mukaan.

Yhteisiä ohjeita noudattaen pidämme huolen siitä, että seurakunnan toimintaan osallistuminen on turvallista meille kaikille. Tervetuloa!