Isä Timo eläkkeelle

Seurakuntamme kirkkoherrana 14 vuoden ajan toimineen rovasti Timo Mäkirinnan eläkkeelle siirtymistä juhlittiin hänen viimeisenä työpäivänään 31.10.2021 Kristuksen ylösnousemuksen kirkossa toimitetun piispallisen liturgian ja seurakuntasalissa vietetyn juhlan merkeissä. Ilmassa oli juhlan tuntua paitsi esipaimenen läsnäolon myös noin 150 osallistujan myötä. Runsaan seurakuntalaisten joukon lisäksi saimme vieraiksemme ekumeenisia ystäviä myös naapuriseurakunnista. Lämminhenkinen koko kansan juhla puheineen, musiikkiesityksineen ja muistamisineen juhlisti pidetyn paimenen siirtymistä eläkkeelle ja – esipaimenen sanoin – uuden, palkattoman työuran alkua.

Isä Timo halusi välittää kiitoksensa juhlaan osallistuneille:

”Kristuksessa rakkaat ystävät!

Lämmin ja sydämellinen kiitos teille kaikille; isä Esipaimen, kanssapalvelijat, seurakuntalaiset ja ystävät. Eläkkeelle siirtyessäni sain paljon ihania, lämmittäviä, maistuvia ja mieleen jääneitä lahjoja. Myös juhla kirkossa ja seurakuntasalissa oli koskettava. Olen kiitollinen, että olen saanut kanssanne työtä tehdä, oppia uusia asioita, tehdä myös virheitä ja yrittää uudelleen. Nyt on aika väistyä ja antaa tilaa uusille asioille.

Teitä kaikkia muistaen.

isä Timo Mäkirinta”

Kuvareportaasi viikonvaihteelta löytyy Kuopion ja Karjalan hiippakunnan sivuilta.