Neljä ehdolle avoinna olleisiin toimiin

Jyväskylän ortodoksisessa seurakunnassa ajalla 2.–23.11.2021 haettavina olleisiin toisen papin ja nuorisotyöstä vastaavan kanttorin toimiin on saapunut hakuajan puitteissa neljä hakemusta, kaksi kumpaankin toimeen.

Hiippakunnan piispa, metropoliitta Arseni, on asettanut toisen papin toimeen ehdolle 1. vaalisijalle TM, pastori Joonas Ratilaisen ja 2. vaalisijalle TM Timo Hyytiäisen. Nuorisotyöstä vastaavan kanttorin toimeen esipaimen on asettanut ehdolle 1. vaalisijalle TM Valeria Ratilaisen ja 2. vaalisijalle TM Elia Pietarisen.

Seurakunnanneuvosto tekee kokouksessaan 3.12. esityksen valintojen suorittamisesta valinnat tekevälle seurakunnanvaltuustolle. Suunnitelman mukaan valtuuston kokous pidetään jouluun mennessä, jotta valitut pääsevät aloittamaan toimissaan sopimuksen mukaan alkuvuodesta.

Seurakunnanneuvosto on kokouksessaan 29.10. päättänyt, ettei hakijoita tulla kuulemaan koepalveluksissa, vaan valinnat tehdään hallinnon haastattelun perusteella. Seurakuntalaisilla on sen sijaan mahdollisuus tutustua hakijoihin sunnuntain 19.12. liturgian jälkeen järjestettävillä kirkkokahveilla, joille ehdokkaat kutsutaan esittäytymään.