Seurakunnan toiminta korona-aikana (päivitetty 22.1.)

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle antamaansa yli kahdenkymmenen (20) hengen yleisötilaisuuksia koskevaa kokoontumisrajoitusta 20.2.2022 saakka. Kokoontumisrajoitus ei koske kirkkomme jumalanpalveluksia tai kirkollisia toimituksia, mutta seurakunnan toiminnassa pyrimme silti noudattamaan suositeltua rajoitusta.

Palvelusten osallistujamäärän rajaamiseksi olemme ottaneet jälleen 3.1. alkaen käyttöön kaikkia tulijoita koskevat ennakkoilmoittautumiset Jyväskylän kirkossa toimitettaviin liturgioihin. Muihin kirkossa toimitettaviin jumalanpalveluksiin sekä maakunnan jumalanpalveluspaikoissa pidettäviin tilaisuuksiin ei vähäisen osallistujamäärän vuoksi edellytetä ilmoittautumista. Niin ikään kerhot ja piirit kokoontuvat edelleen kahdenkymmenen hengen osallistujarajan puitteissa ilman ennakkoilmoittautumista.

Jyväskylän kirkossa toimitettaviin liturgioihin ilmoittaudutaan ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon joko puhelimitse (040 756 9589) tai sähköpostilla (jyvaskyla(at)ort.fi). Ilmoittautuminen kuluvan viikon palveluksiin on mahdollista viraston aukioloaikoina, maanantaista perjantaihin klo 9 – 12. Ilmoittautumiset tehdään henkilökohtaisesti tai perhekunnittain osallistujien nimet ja puhelinnumero ilmoittaen. Kaikki ilmoittautumiset kuitataan vastaanotetuiksi joko puhelimessa tai vastausviestillä. Paikat annetaan ilmoittautumisjärjestyksessä kahdellekymmenelle ensimmäiselle. Seurakuntalaisia pyydetään noudattamaan ilmoittautumisissa vuorotteluperiaatetta siten, että kaikille halukkaille tarjoutuu mahdollisuus osallistua liturgiaan vuorollaan.

Noudatamme sekä jumalanpalveluksissa että seurakunnan muussa toiminnassa edelleen toistaiseksi voimassa olevia ohjeita turvaväleistä ja hygieniasta. Flunssaoireita potevien seurakuntalaisten on kaikissa tilanteissa jäätävä kotiin lepäämään. Jumalanpalveluksiin ja tapahtumiin osallistuville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Toimintaan osallistuvien tulee huolehtia riittävän etäisyyden pitämisestä muihin paikalla oleviin. Kirjalliset ohjeet varotoimenpiteiden noudattamisesta ovat nähtävillä seurakunnan tiloissa, ja henkilökunta opastaa osallistujia käytäntöihin liittyen. Kannustamme myös kaikkia seurakuntalaisia koronarokotteiden ottamiseen lähimmäisten terveyden turvaamiseksi.

Seurakunnan kaikessa toiminnassa seurataan koronatoimien osalta Aluehallintoviraston ja kuntien päätöksiä, terveysviranomaisten suosituksia sekä Kuopion ja Karjalan hiippakunnan koronaryhmän antamia ohjeita. Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja niitä päivitetään tarpeen mukaan.

Yhteisiä ohjeita noudattaen pidämme huolen siitä, että seurakunnan toimintaan osallistuminen on turvallista meille kaikille. Tervetuloa!