Seurakunnan toiminta korona-aikana (päivitetty 15.5.)

Seurakuntamme alueella korona-epidemiatilanne on rauhoittunut ja viranomaiset ovat purkaneet yleisiä kokoontumisia ja julkisten tilojen käyttöä koskeneet rajoitukset. Seurakunnan toiminnassa olemme voineet palata toiminnan osalta epidemiaa edeltäneen ajan käytäntöihin, pitäen kuitenkin kiinni asianmukaisista varotoimenpiteistä tartuntojen ehkäisemiseksi.

Tartuntariskiä ehkäistään seurakunnan toiminnassa edelleen tilanteen sallimia turvavälejä pitämällä sekä hygieniasta ja tilojen puhtaudesta huolehtimalla. Flunssaoireita potevien tai koronavirukselle tiettävästi altistuneiden henkilöiden on vältettävä tilaisuuksiin osallistumista oireiden keston tai suositellun varoajan ajan. Yleisen kasvomaskisuosituksen päätyttyä toimintaan osallistuvilta ei enään edellytetä hengityssuojaimen käyttöä, mutta osallistujat voivat edelleen oman harkintansa mukaan käyttää suojainta esimerkiksi silloin, kun lähikontaktien välttäminen sisätiloissa on vaikeaa.

Jumalanpalveluksia koskevat, epidemia-ajan alussa annetut korona-ohjeet, muun muassa pyhän ehtoollisen ja jälkiviinin jakamiseen sekä ikonien kunnioittamiseen liittyen, ovat edelleen voimassa toistaiseksi.

Seurakunnan kaikessa toiminnassa seurataan koronatoimien osalta Aluehallintoviraston ja kuntien päätöksiä, terveysviranomaisten suosituksia sekä Kuopion ja Karjalan hiippakunnan koronaryhmän antamia ohjeita. Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja niitä päivitetään tarpeen mukaan.

Yhteisiä ohjeita noudattaen pidämme huolen siitä, että seurakunnan toimintaan osallistuminen on turvallista meille kaikille. Tervetuloa!