Hiljaisuuden iltapäivät 11.3. ja 15.4.

Pastori Risto Käyhkö luennoi hiljaisuudesta tulevana keväänä. Hiljaisuus tunnetaan ortodoksisessa perinteessä myös nimellä hesykasmi. Erämaaisien ja luostarien vaikutuksen myötä hesykastinen liike on tullut tunnetuksi myös maailmassa kilvoittelevien keskuudessa.
Tiedot ohjelmasta ja muita ohjeita:
  • Kokoontumiset lauantaina 11.3. ja lauantaina 15.4. klo 13–17
  • Paikka: Ortodoksinen kirkko, Rajakatu 39, Jyväskylä
  • Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä keskiviikkona tarjoilun tähden
  • Lisätietoja isä Ristolta numerosta 050-569 4032 tai risto.kayhko@gmail.com
”Ihminen on luotu sydämen hiljaisuuteen ja yhteyteen. Järjen ja sydämen tulisi toimia yhdessä. Siksi ajan ottaminen hiljaisuutta varten on sydämen juurihoitoa. Meidät on luotu elämään hiljaisuuden kantoaallon varassa. Elämä on pyhiinvaellusta, jossa oleellista on jäljellä oleva matka. Se avautuu hiljaisuudessa. Turvallisesti Jumalaan kiinnittynyt ihminen luottaa siihen, että hänen tarpeisiinsa Jumala vastaa ja hänen tunteitaan kuunnellaan ja ymmärretään eikä häntä hyljätä missään olosuhteissa.”
Ohjelmassa on isien opetusta hiljaisuudesta ja ihmiskuvasta, Jeesuksen rukouspalvelus ja hiljaa yhdessä olemista.