Rauhan teologiaa konfliktien maailmassa – Avoin luentosarja kaikille kiinnostuneille

Jyväskylän tiistaiseura yhteistyössä kasvatustoimikunnan kanssa järjestää syksyllä pienen luentosarjan aiheesta ”Rauhan teologiaa konfliktien maailmassa”. Aihetta lähestytään eritoten patriarkkamme Bartolomeoksen opetuksen, puheiden ja elämän valossa.

Patriarkka Bartolomeos tunnetaan erityisesti hänen pitkäaikaisesta työstään luonnonsuojelun hyväksi, mutta harvemmin on kiinnitetty huomiota hänen puheisiinsa uskontojen ja ihmisten välisen rauhan, ekumenian ja dialogin tärkeydestä. Kuinka patriarkka Bartolomeos lähestyy näitä teemoja? Miksi kirkossamme on tahoja, jotka vastustavat ekumeniaa? Mitä ekumenia pohjimmaltaan on ja kuinka eri tahot, kirkot tai teologit, sen määrittelevät? Mitä Bartolomeos sanoo fundamentalismista? Fundamentalismi, vihapuhe ja syyttävän sormen osoittelu on ilmiönä kasvanut kaikkialla ympärillämme.

Näihin aiheisiin syvennytään Tiistaiseuran illoissa 23.10., 21.11. ja 19.12. kello 17. Paikka: Rajakatu 39, Kirkkoherranvirasto, Juhlasali.