Jyväskylän seurakunta on tunnettu hyvistä ikonimaalareistaan ja tasokkaasta ikonimaalausopetuksestaan. Seurakuntakeskuksessa ikonimaalaukselle on varattu oma opetustila, Ikoniluokka, virastorakennuksen alakerrassa. Tilassa kokoontuvat säännöllisesti seurakunnan ikonimaalauspiiri Raija Kannisen johdolla sekä kansalaisopiston järjestämät kurssit Jyrki Poudan johdolla. Kerran kuussa kokoontuvat myös perheiden ikonimaalauspiirin lapset ja aikuiset yhteisen maalausharrastuksen äärelle.

Seurakunnan ikonimaalauspiiristä kiinnostuneita ja mukaan toimintaan pyrkiviä pyydetään ottamaan yhteyttä Raijaan, 050 583 0684. Perheiden ikonipiirin vetäjänä toimii Riitta Penttinen, 050 495 6681. Kansalaisopiston kursseista tiedottaa Jyväskylän kansalaisopisto.

Ikoneihin ja kirkkotaiteeseen liittyy läheisesti myös karjalainen käspaikka- eli ikoniliinaperinne, jonka taitajia Keski-Suomessa on niin ikään useita. Seurakunnassamme kokoontuva Käspaikkakerho kokoaa asianharrastajat yhteen Anna-Maija Keurulaisen (040 528 2413) ja Marja-Leena Jurvasen, johdolla.

Tervetuloa mukaan!