Jyväskylän ortodoksinen seurakunta järjestää monenlaista toimintaa lapsille, perheille ja nuorille. Toimintaan ovat tervetulleita seurakuntaamme kuuluvien lasten ja vanhempien lisäksi kaikki muutkin perheenjäsenet. Myös eri kulttuureista tulevat ja eri kieliä puhuvat seurakuntalaiset pyritään ottamaan toiminnassa huomioon.

Syksystä kevääseen kokoontuvat Jyväskylän seurakuntakeskuksessa erilaiset kerhot ja toimintapiirit. Kesä on leirien aikaa, ja leirejä pidämmekin seurakuntamme leirikeskuksessa Pyhäkankaalla joka kesä useampia eri-ikäisten nuorten tarpeet ja kiinnostuksenkohteet huomioon ottaen. Perheille järjestämme muutaman kerran vuodessa erilaisia päivätapahtumia ja retkiä. Lisäksi teemme yhteistyötä kuntien ortodoksisen uskonnonopetuksen kanssa koululaisten vuosittaisten teemapäivien järjestelyissä.

Seurakuntamme nuoriso- ja perhetyön suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaavat osa-aikaisena nuorisotyöntekijänä työskentelevä kanttori Valeria ja nuorisotyöstä vastaava pappi, isä Joonas, yhdessä aktiivisten nuoriso- ja perhetyötoimikunnan jäsenten kanssa. Kaikki toiveet ja ajatukset toiminnan kehittämisestä otetaan kiitollisuudella vastaan. Myös uudet vapaaehtoiset toivotetaan tervetulleiksi mukaan työn pariin.

Kerhot ja piirit kaudella 2021–22

Nuorten illat pidetään parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 18 kirkossa alkavan ehtoopalveluksen jälkeen nuorisotilassa rennon tekemisen ja yhdessäolon merkeissä. Erityisesti leirinohjaajana toimimisesta kiinnostuneille nuorten illat ovat tärkeä osa tehtävään valmistautumista. Seuraa tiedottelua Instagramissa (jkl_ort_nuoret) ja Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmässä Facebookissa.

Perhekerho on Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kohtaamispaikka lapsiperheille. Kerhoon ovat tervetulleita lasten ja vanhempien lisäksi myös isovanhemmat ja kummit ja kerhoon voi tulla mukaan vaikkei olisikaan ortodoksisen kirkon jäsen. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 10-11.30. Yleensä kokoontumispaikkana on seurakunnan nuorisotila osoitteessa Rajakatu 39. Ohjelmasta ilmoitetaan tarkemmin seurakunnan kotisivulla ja Facebookissa. Ohjelmaan voi tulla silloin tällöin muutoksia, joten kannattaa seurata tiedotusta.

Puuhakerho on suunnattu noin eskari- ja alakouluikäisille lapsille. Kerhossa askarrellaan, pelataan, leikitään ja puuhataan vaikka mitä mukavaa. Välillä kerhossa käytetään myös englannin kieltä, joten puuhailun lomassa voi oppia vähän kieliäkin. Kerhoa ohjaa Andra Aldea-Löppönen. Kokoontumiset nuorisotilassa tiistaisin klo 18-19.

Poikien ponomarikerho jatkaa kokoontumistaan kesätauon jälkeen, ja mukaan ovat tervetulleita kaikki kouluikäiset tai sitä vanhemmat pojat. Kerhossa opettelemme alttariapulaisen tehtäviä jumalanpalveluksessa, pelailemme ja otamme rennosti. Myös pieni välipala on aina tarjolla. Kerho kokoontuu kerran kuussa.

Kirkkokerho kokoontuu kerran kuussa sunnuntailiturgian aikana alkaen klo 10 seurakunnan vanhassa salissa (Rajakatu 39, sisäänkäynti kirkon pääovesta). Kokoontumisista ilmoitetaan seurakunnan kotisivulla ja Facebookissa. Kerhossa on kirkkoon ja kirkkovuoteen liittyvää puuhastelua ohjaajan johdolla. Kerhoon ovat tervetulleita alle kouluikäiset lapset sekä alakoululaiset. Ohjaaja tuo lapset kirkkoon liturgian loppupuolella ennen ehtoollista. Kerhon ohjaajana toimii Andra Aldea-Löppönen.

Perheiden ikonipiiri kokoontuu ikoniluokassa liturgian jälkeen sunnuntaisin kerran kuussa. Opettajana jatkaa tuttuun tapaan ikonimaalari Raija Kanninen. Lisätietoja saa Raijalta (raija.kanninen(at)valamo.fi).

Jyväskylän nuoret aikuiset on työ- ja opiskeluikäisille suunnattu rento toimintamuoto, jossa voi tutustua toisiin nuoriin ihmisiin ja jossa jokainen saa olla omanlaisensa ortodoksi. Luodaan nuorten aikuisten piiristä yhdessä modernia seurakunnallista toimintaa. Ohjelmassa voi olla esim. retkiä, teemailtoja, keskustelua, kirkkokahveja ja hyväntekeväisyyttä. Toiminta ei vaadi sitoutumista – sovitaan milloin nähdään ja mitä tehdään. Liity mukaan Whatsapp-ryhmään laittamalla sähköpostia Alinalle: alina.saarento(at)gmail.com.

Tervetuloa mukaan kaikki lapset, nuoret ja perheet!