Jyväskylän ortodoksinen seurakunta järjestää monenlaista toimintaa lapsille, perheille ja nuorille. Toimintaan ovat tervetulleita seurakuntaamme kuuluvien lasten ja vanhempien lisäksi kaikki muutkin perheenjäsenet. Myös eri kulttuureista tulevat ja eri kieliä puhuvat seurakuntalaiset pyritään ottamaan toiminnassa huomioon.

Syksystä kevääseen kokoontuvat Jyväskylän seurakuntakeskuksessa erilaiset kerhot ja toimintapiirit. Kesä on leirien aikaa, ja leirejä pidämmekin seurakuntamme leirikeskuksessa Pyhäkankaalla joka kesä useampia eri-ikäisten nuorten tarpeet ja kiinnostuksenkohteet huomioon ottaen. Perheille järjestämme muutaman kerran vuodessa erilaisia päivätapahtumia ja retkiä. Lisäksi teemme yhteistyötä kuntien ortodoksisen uskonnonopetuksen kanssa koululaisten vuosittaisten teemapäivien järjestelyissä.

Seurakuntamme nuoriso- ja perhetyön suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaavat osa-aikaisena nuorisotyöntekijänä työskentelevä kanttori Valeria ja nuorisotyöstä vastaava pappi, isä Joonas, yhdessä aktiivisten nuoriso- ja perhetyötoimikunnan jäsenten kanssa. Kaikki toiveet ja ajatukset toiminnan kehittämisestä otetaan kiitollisuudella vastaan. Myös uudet vapaaehtoiset toivotetaan tervetulleiksi mukaan työn pariin.

Kerhot ja piirit kaudella 2022–23

Nuorten illat jatkuvat syksystä 2022 alkaen erikseen ilmoitettuina iltoina rennon tekemisen ja yhdessäolon merkeissä. Seuraa tiedottelua Instagramissa (ortnuoret).

Perhekerho kokoontuu joka keskiviikkona klo 10–11.30 seurakunnan nuorisotilassa (Rajakatu 39). Kerho on lapsiperheiden kohtaamispaikka, jossa on tarjolla leikki- ja juttuseuraa, kahvia, mehua sekä suolaista ja makeaa syötävää. Kerhossa voi käydä aina silloin kun se omaan ohjelmaan sopii, ei vaadi sitoutumista. Kerhoon on tervetullut, vaikkei olisikaan ortodoksi. Kannattaa liittyä kerhon WhatsApp-ryhmään, niin saat ajantasaista tietoa. Lisätietoja antaa kanttori Valeria, 0500 991 621. Syksyn aloituskerta ke 17.8. Tervetuloa!

Puuhakerho on suunnattu noin eskari- ja alakouluikäisille lapsille. Kerhossa askarrellaan, pelataan, leikitään ja puuhataan vaikka mitä mukavaa. Kerhoa ohjaa Andra Aldea-Löppönen. Kokoontumiset nuorisotilassa tiistaisin klo 18–19. Syyskauden ensimmäinen kokoontuminen on 16.8.

Kirkkokerho kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä sunnuntaina liturgian aikana alkaen klo 10 seurakunnan vanhassa salissa (Rajakatu 39, sisäänkäynti kirkon pääovesta). Kerhossa on kirkkoon ja kirkkovuoteen liittyvää puuhastelua ohjaajan johdolla. Ohjaaja tuo lapset kirkkoon liturgian loppupuolella ennen ehtoollista. Kerhon ohjaajana toimii Andra Aldea-Löppönen. Syksyn aloituskerta on sunnuntaina 28.8.

Jyväskylän nuoret aikuiset on työ- ja opiskeluikäisille suunnattu rento toimintamuoto, jossa voi tutustua toisiin nuoriin ihmisiin ja jossa jokainen saa olla omanlaisensa ortodoksi. Luodaan nuorten aikuisten piiristä yhdessä modernia seurakunnallista toimintaa. Ohjelmassa voi olla esim. retkiä, teemailtoja, keskustelua, kirkkokahveja ja hyväntekeväisyyttä. Toiminta ei vaadi sitoutumista – sovitaan milloin nähdään ja mitä tehdään. Liity mukaan WhatsApp-ryhmään laittamalla sähköpostia Alinalle: alina.saarento(at)gmail.com.

Tervetuloa mukaan kaikki lapset, nuoret ja perheet!