Jyväskylän ortodoksinen seurakunta järjestää monenlaista toimintaa lapsille, perheille ja nuorille. Toimintaan ovat tervetulleita seurakuntaamme kuuluvien lasten ja vanhempien lisäksi kaikki muutkin perheenjäsenet. Myös eri kulttuureista tulevat ja eri kieliä puhuvat seurakuntalaiset pyritään ottamaan toiminnassa huomioon.

Syksystä kevääseen kokoontuvat Jyväskylän seurakuntakeskuksessa erilaiset kerhot ja toimintapiirit. Kesä on leirien aikaa, ja leirejä pidämmekin seurakuntamme leirikeskuksessa Pyhäkankaalla joka kesä useampia eri-ikäisten nuorten tarpeet ja kiinnostuksenkohteet huomioon ottaen. Perheille järjestämme muutaman kerran vuodessa erilaisia päivätapahtumia ja retkiä. Lisäksi teemme yhteistyötä kuntien ortodoksisen uskonnonopetuksen kanssa koululaisten vuosittaisten teemapäivien järjestelyissä.

Seurakuntamme nuoriso- ja perhetyön suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaavat osa-aikaisena nuorisotyöntekijänä työskentelevä kanttori Jooa ja nuorisotyöstä vastaava pappi, isä Kaarlo, yhdessä aktiivisten nuoriso- ja perhetyötoimikunnan jäsenten kanssa. Kaikki toiveet ja ajatukset toiminnan kehittämisestä otetaan kiitollisuudella vastaan. Myös uudet vapaaehtoiset toivotetaan tervetulleiksi mukaan työn pariin.

Kerhot ja piirit kaudella 2019–20

Nuorten illat jatkuvat syyskuussa parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 18 kirkossa alkavan ehtoopalveluksen jälkeen nuorisotilassa rennon tekemisen ja yhdessäolon merkeissä. Seuraa tiedottelua Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmästä Facebookissa tai Instagramissa jkl_ort_nuoret. Tervetuloa!

Perhekerho on Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kohtaamispaikka lapsiperheille. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 10–11.30. Yleensä kokoontumispaikkana on seurakunnan nuorisotila. Kokoontumiset jatkuvat syksyllä viikosta 37 alkaen. Ohjelmasta ilmoitetaan tarkemmin seurakunnan kotisivulla ja Facebookissa. Ohjelmaan voi tulla silloin tällöin muutoksia, joten kannattaa seurata tiedotusta. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Poikien ponomarikerho kaikille kuusi vuotta täyttäneille seurakuntamme pojille ja nuorille miehille kokoontuu kerran kuussa. Lisätietoja kerhosta ja kokoontumisten aikataulusta isä Kaarlolta (040 501 0324 / kaarlo.saarento(at)ort.fi). Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Lasten puuhakerho kokoontuu tiistaisin klo 18 seurakuntakeskuksen alakerran nuorisotilassa. Kerhossa puuhaillaan kaikkea mukavaa hyvässä seurassa. Kerhoa ohjaa Andra Aldea-Löppönen. Tervetuloa!

Lasten kirkkokerho on alle kouluikäisille ja alakoululaisille tarkoitettu kerho, joka kokoontuu noin kerran kuussa sunnuntailiturgian aikaan. Kokoontumiset ovat sunnuntaisin klo 10 vanhassa salissa (Rajakatu 39, käynti kirkon ovesta). Kerhossa on kirkkoon ja kirkkovuoteen liittyvää puuhastelua ohjaajan johdolla. Ohjaaja tuo lapset kirkkoon liturgian loppupuolella ennen ehtoollista. Kerhon ohjaajana toimii Andra Aldea-Löppönen. Tervetuloa mukaan!