Seurakunnassamme toimii erilaisia kerhoja ja piirejä, joissa osallistujilla on mahdollisuus opiskella ortodoksisen uskon perusteita ja syventää tietojaan Idän kirkon perinteestä. Säännöllisesti kokoontuvien kurssien ja piirien lisäksi järjestämme myös muun muassa kasvatuksellisia päivätapahtumia eri aiheista sekä ortodoksisuuteen tutustuttavia luentosarjoja yhteistyössä maakunnan kansalaisopistojen kanssa.

Mikäli olet kiinnostunut Ortodoksiseen kirkkoon liittymisestä tai opetuksen saamisesta, mutta et pääse osallistumaan järjestettävään opetukseen, voit ottaa yhteyttä suoraan seurakuntamme papistoon. Järjestämme opetusta tarvittaessa myös kurssien ulkopuolella.

Ortodoksisuus tutuksi -kurssi

Seurakuntamme Ortodoksisuus tutuksi -nimellä kulkeva katekumeenikurssi alkaa vuosittain syyskuussa ja jatkuu kevätkaudella pääsiäiseen asti. Puolen vuoden mittainen kurssi kokoontuu noin kolmen viikon välein keskiviikkoiltaisin Jyväskylän seurakuntakeskuksessa. Kurssi on tarkoitettu Ortodoksiseen kirkkoon liittymistä harkitseville ja kaikille muille ortodoksisuudesta kiinnostuneille. Kurssilla tutustumme ortodoksiseen uskoon ja elämäntapaan alustusten, kirjallisuuden ja keskustelun keinoin. Isät Kaarlo ja Joonas vetävät kurssia. Tervetuloa!

Kasvuryhmä

Kasvuryhmä on seurakuntamme raamattupiiri, joka kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoiltaisin lukemaan Raamattua ja keskustelemaan tekstin herättämistä ajatuksista, uskosta ja elämästä. Kasvuryhmän kokoontumisiin ovat tervetulleita kaikki Raamatun sanomasta ja hengellisen elämän syventämisestä kiinnostuneet seurakuntalaiset. Ota mukaasi oma Raamattu ja avointa, keskustelevaa mieltä. Ryhmän toiminnasta vastaa seurakunnan papisto. Tervetuloa!

Lukupiiri

Seurakunnan lukupiiri kokoontuu seurakuntakeskuksessa noin kerran kuussa lauantaisin keskustelemaan yhdessä valituista, ortodoksiseen uskoon liittyvistä kirjoista. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan lukupiiriin tai haluat tietää parhaillaan luettavista kirjoista, ota yhteyttä piirin vetäjään, Aila Lavasteeseen, aila.lavaste (at) elisanet.fi. Tervetuloa!