Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta (PSHV) on Ortodoksisen kirkon perinteeseen sitoutunut seurakuntien tukijärjestö, joka toiminnallaan vahvistaa jäsentensä yhteisöllisyyttä, hengellistä kasvua ja elävää yhteyttä kirkkoon. Tiistaiseurat ovat Veljeskunnan toiminnan selkäranka. Ne toimivat keskustelu- ja opintokerhoina, joissa syvennetään tietämystä ortodoksisesta uskosta ja elämäntavasta. Lisäksi ne kantavat vastuuta seurakuntien vapaaehtoistoiminnasta, tekevät diakoniatyötä ja tarjoavat apuaan seurakunnan tilaisuuksissa sekä kirkkojen kaunistamisessa.

Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan alueella toimii yhteistyössä seurakuntamme kanssa kolme tiistaiseuraa, yksi Jyväskylän alueella, toinen Äänesseudulla ja kolmas pohjoisessa, Pihtiputaan ja Viitasaaren suunnalla. Kaikki tiistaiseurat ottavat lämmöllä vastaan uudet jäsenet ja satunnaisemmatkin toimintaan osallistujat.

Jyväskylän tiistaiseura

Jyväskylän tiistaiseura jatkaa Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan ensimmäisen alaosaston, vuonna 1924 rekisteröidyn Sortavalan tiistaiseuran perinnettä. Tiistaiseuran kahdesti kuussa seurakuntakeskuksessa järjestettävät kokoontumiset ja muut tapahtumat ovat kaikille avoimia. Toiminnan suunnittelusta vastaa tiistaiseuran johtokunta, jonka puheenjohtajana toimii isä Joonas Ratilainen.

Tiistaiseuran jäsenyys on avoin kaikille. Maksamalla 15 euron jäsenmaksun tuet monipuolisen toiminnan jatkumista! Jäsenmaksun voit maksaa tilille FI34 3939 0062 6054 49 viitenumerolla 10003. Jyväskylän tiistaiseuran toiminnasta saat säännöllisesti tietoa liittymällä sen sähköpostilistalle eli ilmoittautumalla osoitteeseen: jyvastiistaiseura@gmail.com.

Äänesseudun tiistaiseura

Äänesseudun tiistaiseura toimii lähinnä seurakuntamme keskiosissa, Äänekosken ja Suolahden alueella, mutta toimintaan ovat tervetulleita myös muilla paikkakunnilla asuvat seurakuntalaiset perheineen. Tiistaiseura kokoontuu säännöllisiin tiistaiseurailtoihin kerran kuussa joko Äänekosken tsasounalla tai jäsenten kodeissa. Seuran jäsenet osallistuvat myös hyvin aktiivisesti Äänekosken tsasounan hyväksi tehtävään talkootyöhön ja ekumeeniseen toimintaan alueellaan.

Lisätietoja tiistaiseuran toiminnasta ja jäseneksi liittymisestä antaa seuran puheenjohtaja Sirpa Falck-Leppänen, 040 503 6171.

Pihtiputaan tiistaiseura

Pihtiputaan tiistaiseura toimii seurakuntamme pohjoisimmissa osissa. Tiistaiseura kokoontuu säännöllisiin tiistaiseurailtoihin kerran kuussa Pihtiputaan luterilaisen seurakunnan seurakuntakeskus Sallilassa. Toisinaan kokoontumisia järjestetään myös Viitasaaren tsasounalla tai tiistaiseuralaisten kodeissa. Seuran perinteisiin kuuluvat myös kesäretket eri kohteisiin jäsenistön kiinnostuksen mukaan.

Lisätietoja tiistaiseuran toiminnasta ja jäseneksi liittymisestä antaa seuran puheenjohtaja Martti Kuha, 040 064 6266.