Nuoriso- ja perhetyön syksy 2023

NUORISOTYÖN KERHOT

Nuorten illat rennon tekemisen ja yhdessä olon merkeissä syyskuusta eteenpäin. Seuraa ilmoittelua instassa (ortnuoretjkl) tai vielä mieluummin liity WhatsApp-ryhmään laittamalla viestiä isä Joonakselle 050 564 7395.

Perhekerho syksyllä tiistaisin! Joka tiistai klo 10–12 seurakunnan nuorisotilassa (Rajakatu 39) lapsiperheiden kohtaamispaikka, jossa on tarjolla leikki- ja juttuseuraa, kahvia, mehua sekä suolaista ja makeaa syötävää. Kerhossa voi käydä aina silloin kun se omaan ohjelmaan sopii, ei vaadi sitoutumista. Kerhoon on tervetullut, vaikkei olisikaan ortodoksi. Kannattaa liittyä kerhon WhatsApp-ryhmään, niin saat ajantasaista tietoa. Lisätietoja antaa kanttori Valeria, 0500 991 621. Ensimmäinen kerhokerta on ti 5.9.

Puuhakerho on suunnattu noin eskari- ja alakouluikäisille lapsille. Kerhossa askarrellaan, pelataan, leikitään ja puuhataan vaikka mitä mukavaa. Kerhoa ohjaa Andra Aldea-Löppönen. Kokoontumiset nuorisotilassa joka tiistai klo 18–19. Syksyn kokoontumiset alkavat 5.9.

Kirkkokerho kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä sunnuntaina liturgian aikana klo 10–11 seurakunnan vanhassa salissa (Rajakatu 39, sisäänkäynti kirkon pääovesta). Kerhossa on kirkkoon ja kirkkovuoteen liittyvää puuhastelua ohjaajan johdolla. Ohjaaja tuo lapset kirkkoon liturgian loppupuolella ennen ehtoollista. Kerhon ohjaajana toimii Andra Aldea-Löppönen. Kokoontumiset jatkuvat syyskuussa.

Ponomarikerho – Lasten ponomarikerho kokoontuu isä Joonaksen johdolla. Kerho on tarkoitettu n. 7–12 -vuotiaille koululaisille. Kerhossa tutustutaan alttaripalvelijan tehtäviin ja pyritään mahdollisimman paljon tekemään erilaisia askareita jumalanpalveluksissa. Ensimmäinen lasten ponomarikerhon tapaaminen on keskiviikkona 13.9. kello 17. Ensimmäisen kokoontumisen jälkeen sovitaan tulevat tapaamiset erikseen. Ilmoittautumiset osoitteeseen joonas.ratilainen@ort.fi.

Jyväskylän nuoret aikuiset on työ- ja opiskeluikäisille suunnattu rento toimintamuoto, jossa voi tutustua toisiin nuoriin ihmisiin ja jossa jokainen saa olla omanlaisensa ortodoksi. Luodaan nuorten aikuisten piiristä yhdessä modernia seurakunnallista toimintaa. Ohjelmassa voi olla esim. retkiä, teemailtoja, keskustelua, kirkkokahveja ja hyväntekeväisyyttä. Toiminta ei vaadi sitoutumista – sovitaan milloin nähdään ja mitä tehdään. Liity mukaan WhatsApp-ryhmään laittamalla sähköpostia Alinalle: alina.saarento@gmail.com.

NUORISOTYÖN TAPAHTUMAT JA LEIRIT

Kouluvuoden aloitusrukoushetki 13.8.
Koululaisten koulutielle siunaaminen Jyväskylän ortodoksisessa kirkossa (Rajakatu 39) su 13.8. klo 17. Ohjelmassa on rukoushetki kouluvuoden alkaessa ja kakkukahvit juhlasalissa. Ekaluokkalaiset on kutsuttu mukaan henkilökohtaisella kirjeellä. Tarjoilua varten pyydetään ilmoittautumiset osoitteeseen valeria.ratilainen@ort.fi viim. to 10.8. Ilmoita myös mahdolliset ruoka-ainerajoitukset.

Jatkis 1.–3.9. Pyhäkankaalla
Kaikkien kriparin käyneiden yhteinen viikonloppu Pyhiksellä. Tule tapaamaan leiriltä tuttuja ja saamaan uusia kavereita. Ohjelmassa takuuvarmaa Pyhäkangas-settiä! Ilmoittaudu Valerialle viimeistään ti 22.8., valeria.ratilainen@ort.fi. Hinta 40 euroa sis. ruuan, majoituksen, ohjelman ja vakuutuksen.

Nuorten aikuisten viikonloppu 29.9.–1.10.
Nuorten aikuisten ekumeeninen tapahtuma Pyhäkankaan leirikeskuksessa pe 29.9. – su 1.10. Valtakunnallisen tapahtuman järjestävät Jyväskylän ortodoksinen seurakunta ja Ortodoksisten nuorten liitto. Tervetuloa juhlimaan Jumalansynnyttäjän suojeluksen juhlaa hyvässä seurassa luonnon rauhasta, rennosta tunnelmasta, jumalanpalveluksista ja keskusteluista nauttien. Ikärajaa suuntaan tai toiseen ei ole. Kaikenikäiset nuoret aikuiset, tervetuloa! Leirimaksu on 40 euroa sis. ruuan, yhteismajoituksen, ohjelman ja vakuutuksen. Ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina 17.9. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet: onl.fi.