Nuoriso- ja perhetyössä tapahtuu

NUORISOTYÖN KERHOT

Nuorten illat rennon tekemisen ja yhdessä olon merkeissä. Seuraa ilmoittelua instassa (ortnuoretjkl) tai vielä mieluummin liity WhatsApp-ryhmään laittamalla viestiä isä Joonakselle, 050 564 7395.

Perhekerho tiistaisin klo 10–12 seurakunnan nuorisotilassa (Rajakatu 39) on lapsiperheiden kohtaamispaikka, jossa on tarjolla leikki- ja juttuseuraa, kahvia, mehua sekä suolaista ja makeaa syötävää. Kerhossa voi käydä aina silloin kun omaan ohjelmaan sopii, eikä se vaadi sitoutumista. Kerhoon on tervetullut, vaikkei olisikaan ortodoksi. Kannattaa liittyä kerhon WhatsApp-ryhmään, niin saat ajantasaista tietoa. Lisätietoja antaa kanttori Valeria, 0500 991 621.

Puuhakerho on suunnattu noin eskari- ja alakouluikäisille lapsille. Kerhossa askarrellaan, pelataan, leikitään ja puuhataan vaikka mitä mukavaa. Kerhoa ohjaa Andra Aldea-Löppönen. Kokoontumiset nuorisotilassa 16.1. alkaen joka tiistai klo 18–19, koulun lomakausia lukuun ottamatta.

Kirkkokerho kokoontuu kuukauden viimeisenä sunnuntaina liturgian aikana klo 10–11 seurakunnan vanhassa salissa (Rajakatu 39, sisäänkäynti kirkon pääovesta). Kerhossa on kirkkoon ja kirkkovuoteen liittyvää puuhastelua ohjaajan johdolla. Ohjaaja tuo lapset kirkkoon liturgian loppupuolella ennen ehtoollista. Kerhon ohjaajana toimii Andra Aldea-Löppönen. Kokoontumisia ei ole koulun lomakausina.

Lasten ponomarikerho kokoontuu isä Joonaksen johdolla. Kerho on tarkoitettu n. 7–12 -vuotiaille koululaisille. Kerhossa tutustutaan alttaripalvelijan tehtäviin ja pyritään mahdollisimman paljon tekemään erilaisia askareita jumalanpalveluksissa. Ilmoittautumiset osoitteeseen joonas.ratilainen@ort.fi.

Jyväskylän nuoret aikuiset on työ- ja opiskeluikäisille suunnattu rento toimintamuoto, jossa voi tutustua toisiin nuoriin ihmisiin ja jossa jokainen saa olla omanlaisensa ortodoksi. Luodaan nuorten aikuisten piiristä yhdessä modernia seurakunnallista toimintaa. Ohjelmassa voi olla esim. retkiä, teemailtoja, keskustelua, kirkkokahveja ja hyväntekeväisyyttä. Toiminta ei vaadi sitoutumista – sovitaan milloin nähdään ja mitä tehdään. Liity mukaan WhatsApp-ryhmään laittamalla viestiä kanttori Valerialle, 0500 991 621.

NUORISOTYÖN TAPAHTUMAT JA LEIRIT

Perhepäivä Viitasaarella 13.1.
Viitasaaren tsasounalle kutsutaan kirjeellä alueen lapsiperheitä lauantaina 13.1. mukaan liturgiaan ja perhepäivään klo 9 alkaen. Kaikkien ikäryhmien yhteinen päivä Viitasaarella koostuu ripeästä liturgia-palveluksesta, kahvittelusta ja yhdessäolosta. Tervetuloa läheltä ja kauempaakin!

Laskiaistapahtuma 11.2.
Tervetuloa laskeutumaan yhdessä paastoon sovintosunnuntaina 11.2.! Päivä alkaa liturgialla klo 10 (pienten lasten kanssa voi saapua myöhemminkin) ja jatkuu ruualla, laskiaispullilla ja mäenlaskulla, jos lumitilanne sallii. Ota mukaan oma mäenlaskuväline!

Kristinoppileirille ilmoittautuminen
Kaikille vuonna 2009 syntyneille seurakuntalaisille on lähetetty kutsu ensi kesän kristinoppileirille, joka järjestetään 8.-15.6.2024. Jos kirjettä ei kuulu, ota yhteyttä Valeriaan. Leirille voi tulla myös, jos leiri oman ikäluokan kanssa jäi käymättä, mutta nyt kiinnostaa. Kaikkiin tiedusteluihin ja kysymyksiin leiriin liittyen vastaa Valeria-kanttori, valeria.ratilainen@ort.fi.

Leirinohjaajaksi
Ortodoksisten nuorten liitto ry järjestää leirinohjaajan peruskoulutuksen alkuvuodesta. Kotiseurakunta tukee kurssille osallistumista. Pyhäkankaan leireille haetaan ohjaajia ensi kesäksi. Haku käynnistyy alkuvuodesta. Seuraamalla seurakunnan instagramia (ortnuoretjkl) saat ajantasaista tietoa. Lisätietoja antaa Valeria.