Nuoriso- ja perhetyössä tapahtuu

NUORISOTYÖN KERHOT

Nuorten illat rennon tekemisen ja yhdessä olon merkeissä. Seuraa ilmoittelua instassa (ortnuoretjkl) tai vielä mieluummin liity WhatsApp-ryhmään laittamalla viestiä isä Joonakselle, 050 564 7395.

Perhekerho tiistaisin klo 10–12 seurakunnan nuorisotilassa (Rajakatu 39) on lapsiperheiden kohtaamispaikka, jossa on tarjolla leikki- ja juttuseuraa, kahvia, mehua sekä suolaista ja makeaa syötävää. Kerhossa voi käydä aina silloin kun omaan ohjelmaan sopii, eikä se vaadi sitoutumista. Kerhoon on tervetullut, vaikkei olisikaan ortodoksi. Kannattaa liittyä kerhon WhatsApp-ryhmään, niin saat ajantasaista tietoa. Lisätietoja antaa kanttori Valeria, 0500 991 621.

Puuhakerho on suunnattu noin eskari- ja alakouluikäisille lapsille. Kerhossa askarrellaan, pelataan, leikitään ja puuhataan vaikka mitä mukavaa. Kerhoa ohjaa Andra Aldea-Löppönen. Kokoontumiset nuorisotilassa 16.1. alkaen joka tiistai klo 18–19, koulun lomakausia lukuun ottamatta.

Kirkkokerho kokoontuu kuukauden viimeisenä sunnuntaina liturgian aikana klo 10–11 seurakunnan vanhassa salissa (Rajakatu 39, sisäänkäynti kirkon pääovesta). Kerhossa on kirkkoon ja kirkkovuoteen liittyvää puuhastelua ohjaajan johdolla. Ohjaaja tuo lapset kirkkoon liturgian loppupuolella ennen ehtoollista. Kerhon ohjaajana toimii Andra Aldea-Löppönen. Kokoontumisia ei ole koulun lomakausina.

Lasten ponomarikerho kokoontuu isä Joonaksen johdolla. Kerho on tarkoitettu n. 7–12 -vuotiaille koululaisille. Kerhossa tutustutaan alttaripalvelijan tehtäviin ja pyritään mahdollisimman paljon tekemään erilaisia askareita jumalanpalveluksissa. Ilmoittautumiset osoitteeseen joonas.ratilainen@ort.fi.

Jyväskylän nuoret aikuiset on työ- ja opiskeluikäisille suunnattu rento toimintamuoto, jossa voi tutustua toisiin nuoriin ihmisiin ja jossa jokainen saa olla omanlaisensa ortodoksi. Luodaan nuorten aikuisten piiristä yhdessä modernia seurakunnallista toimintaa. Ohjelmassa voi olla esim. retkiä, teemailtoja, keskustelua, kirkkokahveja ja hyväntekeväisyyttä. Toiminta ei vaadi sitoutumista – sovitaan milloin nähdään ja mitä tehdään. Liity mukaan WhatsApp-ryhmään laittamalla viestiä kanttori Valerialle, 0500 991 621.

NUORISOTYÖN TAPAHTUMAT JA LEIRIT

Kristinoppileirille ehtii vielä!
Seurakunnan kristinoppileiri järjestetään 8.–15.6.2024 Pyhäkankaalla. Varsinainen ilmoittautumisaika on umpeutunut, mutta leiripaikkaa voi tiedustella Valeria-kanttorilta, valeria.ratilainen@ort.fi.

Lasten pääsiäinen 1.4.
Kaikkien yhteinen pääsiäisjuhla ma 1.4. pitää sisällään liturgian ja ristisaaton (voit ottaa oman ikonin mukaan) sekä paljon hauskaa juhlaohjelmaa, ruokaa ja herkkuja unohtamatta! Tervetuloa juhlaan!

Pyhäkankaan kevättalkoot 4.5.
Lauantaina 4.5. klo 10 alkaen laitamme leirikeskuksen kesäkuntoon siivoamalla paikat sisältä ja ulkoa. Tarjolla keittolounas ja kahvit. Tarvitseville pyritään järjestämään yhteiskyydit. Apusi on erittäin tervetullutta! Ilmoittautumiset, kyytitarve, allergiat ja lisätiedot: valeria.ratilainen@ort.fi tai 0500 991 621. Äänekoskelaiset voivat kysellä kyytejä suoraan isännöitsijä Tuulalta, 050 551 7123.

Lasten ja varhaisnuorten leiri Pyhäkankaalla 3.–6.6.
Perinteinen ja tykätty lastenleiri on heti koulujen päätyttyä ma–to 3.–6.6. Leiri on suunnattu noin 6–14 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Ohjelmassa on hyvää ruokaa, tutustumista omaan kirkkoon, hauskaa ohjelmaa ikäkausittain, saunomista, uimista ja toivottavasti lämmintä kesäsäätä! Leirimaksu on 50 € oman seurakunnan lapsille ja nuorille, muille 100 € (sis. ruoat, majoituksen, ohjelman ja vakuutuksen). Ilmoittautuminen mielellään 1.5. mennessä: valeria.ratilainen@ort.fi.

Perhepäivä Pyhäkankaalla
Seurakunnan omaan leirikeskukseen Uuraisten Pyhäkankaalla on suunnitteilla perhepäivä jollekin tulevan kesän lauantaipäivistä. Ohjelmassa rukousta, ruokaa, leikkiä, puuhaa, saunomista ja uimista hyvässä seurassa. Seuraa ilmoituksia seurakunnan netti- ja Facebook-sivuilla!